TUO och JAMKO ansluter sig till vårt medlemsregister

Arcada studerandekår – ASK tog under 2018 i bruk ett gemensamt medlemsregister tillsammans med de övriga studerandekårerna i huvudstadsregionen, HUMAKO, Helga, Laureamko, Metka och O’Diako. Nu är vi också glada att informera att studerandekårerna TUO och JAMKO också blir en del av samarbetet. TUO är studerandekåren vid Åbo yrkeshögskola och JAMKO är studerandekåren vid Jyväskylä yrkeshögskola.

Syftet med det gemensamma medlemsregistret är att förbättra studerandekårens tjänster och uppfylla kraven i EU:s allmänna dataskyddsförordningen. ASKs medlemmar får samma service gällande medlemskapet som från sin egna studerandekår från de ovan nämnda studerandekårernas kontor.

I det gemensamma medlemsregistret kan medlemmens uppgifter ses av alla ovanstående studerandekårer, eftersom detta krävs för den gemensamma servicen. I framtiden kan man alltså också få samma service i Åbo på TUOs kontor och i Jyväskylä på JAMKOs kontor. Särskild uppmärksamhet ägnas åt medlemmarnas dataskydd: Användarna av systemen är utbildade för sina uppgifter och de har undertecknat ett dataskydds avtal. Dessutom ses mer omfattande personuppgifter endast av en begränsad användargrupp, som till huvudsak består av anställd personal vid studerandekårerna. Informationen lämnas inte vidare till andra parter än de ovannämnda studerandekårerna. Medlemsinformationen raderas automatiskt efter 13 månader från att det senaste medlemskapet tagit slut.

Du har rätt att förbjuda hanteringen av din information i medlemsregistret. Då avslutas ditt medlemskap och ditt digitala studiekort upphör att fungera. Det fysiska studiekortet kan användas tills dekalen inte längre är i kraft, men nya dekaler ges inte ut om din information inte finns i medlemsregistret. Om du vill förbjuda hanteringen av din information i medlemsregistret, kontakta e-postadressen nedan.

Ytterligare information:
Sebastian Oey
sebastian(a)asken.fi


Vår nätbutik Bailataan.fi är nu Kide.app

Vår samarbetspartnerpartner och leverantören av vår nätbutik Bailataan.fi har ändrat sitt namn och koncept till Kide.app. Tjänsten har uppdaterats, men biljetter, evenemang, produkter och medlemskap kan fortfarande hittas lika enkelt som tidigare under det nya varumärket. Du kan logga in med ditt gamla Bailataan-konto till Kide.app och biljetter, produkter och medlemskap som köpts tidigare hittas fortfarande som förut fastän namnet har ändrats.


Årets lärare 2018

teacheroftheyear

Årets lärare tilldelas Maria Bäck!

”Vi nominerar Maria Bäck eftersom hon alltid finns där för oss kulturproducentstuderande. Maria har utmärkt koll både i klassrummet och på fältet, och hon är dessutom personlig, mänsklig och förstående. Hon visar intresse och ställer alltid upp när vi behöver henne.”

”Maria är en ytterst saklig och pedagogisk lektor som man samtidigt kan närma sig med öppet sinne. Hon vet när man som lektor kan vara kompis och när man ska vara pedagog. Dessutom är hon förståelsefull på en personlig nivå.”

”Hon är super motiverande och tar andras behov i beaktande. Dessutom är Maria alltid anträffbar och försöker underlätta ens skolliv samt personliga liv så mycket hon kan, hon har förståelse för nästan allt. Verkligen en underbar människa som jag tycker skulle förtjäna detta.”

Grattis!


Våra medlemmar kan ta i bruk Slice i januari

Vi informerade 24.10.2018 att vårt studiekort ändras från Frank till det digitala studiekortet Slice den 1 januari 2019. Ta förändringen av studiekortet i beaktande när du förnyar medlemskapet i januari.

Slice-applikationen laddas ner i mobiltelefon, så finns studiekortet alltid nära till hands. Med Slice-studiekortet kan man använda studierabatter för VR, Matkahuolto och campus restauranger för maten till studerandepris.

Förutom studiekortet hittas en hel del rabatter och förmåner i Slice-appen för ASKs medlemmar. Förmånerna är antingen 1) konstanta rabatter eller 2) begränsade förmåner som endast kan användas en gång. Till exempel Anton & Anton erbjuder – 10 procent på alla produkter och som engångsförmån – två soppluncher till priset på en för varje medlem.

Du kan identifiera lokala företag som erbjuder studerandeförmåner enkelt genom det blåa Slice-klistermärket som vanligtvis hittas nära kassan eller vid ingångar. De fungerar som kännetecken för de företag som ger förmåner. Fråga alltid efter studeranderabatt om du ser klistermärket eftersom företaget har åtagit sig att erbjuda olika studerandeförmåner. Ju mer förmånerna används och frågas efter, desto mer förmåner kan vi få i framtiden, eftersom företagen ser att studerande utnyttjar förmånerna aktivt.

Du kan lätt ta i bruk Slice-appen. När du har förnyat ditt medlemskap i nätbutiken, kan du beställa din aktiveringskod till Slice med online formuläret. Efter att ha fyllt blanketten får du ditt användarnamn och lösenord via e-post som du loggar in med i appen. Kom ihåg att acceptera de villkor och ge de tillstånd som krävs för att studiekortet skall fungera.

Lönar sig att kontrollera dina medlemsuppgifter redan nu så att du kan ta i bruk Slice så enkelt som möjligt, du kan uppdatera dina uppgifter via nätbutiken. Logga in och klicka på pennan efter ditt medlemskap för att uppdatera. Kontrollera speciellt att din e-post, födelsedatum och studerandenummer stämmer eftersom Slice använder dessa för att hitta dina uppgifter i medlemsregistret.

Det nya studiekortet valdes eftersom vi vill erbjuda förmåner som är bättre och mer lokala än tidigare och mer mångsidiga tjänster rakt via appen. Slice utvecklar appen tillsammans med ASK samarbetsstuderandekårer Helga, HUMAKO, O’Diako och TUO.
Genom samarbete kan vi bättre än tidigare påverka hur studiekortet som används av våra medlemmar ser ut. Observera att vårt samarbete med Slice just har inletts. Olika förmåner och egenskaper uppdateras till appen under våren. Du kan också delta i utvecklingen av Slice och lämna in tips om de förmåner du vill få med ditt medlemskap. Du kan lämna in tips med denna enkät.


Rekry: Idrott & motion

Arcada studerandekår – ASK efterlyser en till styrelsemedlem med ansvar för idrott och motion.

Personen i fråga får gärna ha många roliga, intressanta idéer för studerandes välmående och iver att genomföra dem. Personen önskas också vara intresserad av att utveckla studerandekåren, vår verksamhet och gärna ha tid att hjälpa till med andra uppdrag och tillfällen som styrelsen stöter på samt såklart ha roligt och njuta av studielivet!

Om det här verkar som något för dig skicka då ett öppet brev där du berättar lite om dig själv och varför du skulle passa med i ASKs styrelse till rekry(a)asken.fi senast 23.12.2018.