ASK info 2014/08

askinfo2

 

VÄLKOMMEN TILL ARCADA!
Välkommen till Arcada alla nya studerande, och välkommen tillbaka till alla äldere. Detta är ASK Info, ett infobrev som kommer ut varannan vecka, ibland även oftare i fall det finns behov. I fall du vill informera via ASK info kan du kontakta oss

TUTORER
ASK har utbildat tutorer som är tillgängliga för studerande speciellt under de första veckorna för att hjälpa hitta rätt och komma igång med studielivet. Tutorerna känner du bäst igen på deras t-skjortor och halare i olika färger. Mer om tutorering kan du läsa här.

ARCADA STUDERANDEKÅR – ASK
ASK är alla Arcada studerandes röst i Arcada, vare sig de var medlemmar eller inte. För att bli aktiv inom studerandekåren och påverka den eller för att få ditt studiekort måste du bli medlem i ASK. Gilla oss även på Facebook – Arcada studerandekår – ASK.

INSKRIPTION
Arcada ordnar Inskription 3.9 kl. 15.00 i Stora auditoriet. Efter programmet på Arcada har vi öppet hus på Cor-huset.

KICK OFF
ASK ordnar Kick off fest i Kaivohuone 3.9. kl. 21. Biljetterna kostar 3€/ ASK medlem, 5€/övriga (5€ vid dörren) och säljs på Stora Torget 27.8-2.9 kl. 10-13.

GULIS
ASK ordnar Gulis 10.9.2014 kl. 16:00. Biljetterna säljs på Stora torget 4.-8.9 kl. 10-13. Alla anmälningar är bindande. Intagningen kostar 8 € (inkluderar efterfest) och bara efterfests biljetter kostar 3 €/medlem, 5 €/icke medlem (5 €/vid dörren).

STUDIEKORT
Nu är det dags att förnya ditt studiekort! Med studiekortet har du tillgång till HSL:s och VR:s biljetter till studerandepris samt till lunch för studerandepris. Dessutom kommer du åt en hel del fina förmåner genom att registrera dig på www.myfrank.fi.

E-POST
Kom ihåg att din Arcada e-post är ditt viktigaste verktyg under din studietid! Det är möjligt att sätta e-posten rakt på din telefon. Kolla instruktioner för detta på wiki.arcada.fi.

GE ALDRIG UT DINA LOG-IN UPPGIFTER!
Hösten är en fin tid på året , men det är tiden för  phising e-postar (e.postar som ber om ditt användarnamn och lösenord). Kom ihåg att ingen legitim tjänst ber efter dina log-in uppgifter och att du aldrig under  vilka som hellst omständigheter skall ge dem vidare. Utgivna lösenord leder snabbt till svartlistning av e-postar etc, och detta leder inte endast till problem för dig, utan till alla du studerar med!

HJÄLP MED TEKNK?
Arcadas Help Desk är till för att hjälpa studerande och personal med allt som heter teknik. Har du problem med t.ex. dina lösenord så får du gärna kontakta dem.

KOPIOR
Kopior får du köpa från ASKs office på andra våningen på Cor-huset under öppettider (Måndag-Fredag 10-12 & 13-16). I fall du har problem med kopiering eller printning kan du kontakta personalen eller styrelsen.

STUDERANDEMÅLTIDER
Som studerande har du rätt till måltidsstöd från FPA. För att få din lunch till studerandepris måste du varje gång du köper mat bevisa att du är studerande, personalen i restaurangen måste be om bevis. Som bevis fungerar ett giltigt studiekort eller FPA:s måltidsstödkort.

Var även noga då du tar mat att du håller dig till en meny, annars är personalen tvungen att ta betalt för fler rätter. Information om måltidshelheterna hittar du i början av linjen. Där hittar du även hela veckans meny samt information om näringsvärden i måltiderna. I fall du har behov för specialdieter eller frågor gällande maten får du gärna kontakta personalen på restaurangen.

Kom ihåg att du kan köpa lunchbiljetter på förhand och därmed göra matkön smidigare för både dig själv och andra vid rusningstid.

Mer information om Amicas service i Arcada hittar du på Amicas hemsida