Tutorering

Tutorer är en grupp studerande som valts för att underlätta studiestarten för första årets studerande. Tutorerna hjälper till med att hitta rätt i Arcada, studierna och i studielivet. Tutorerna ordnar även evenemang under skolstarten för att underlätta nya bekantskaper. Som tutor har man möjlighet att bekanta sig med studerande från de olika programmen på Arcada och även med studerande från runt om i världen. 

Utöver introduktion till studielivet deltar tutorerna i marknadsföringen av högskolan på bl.a. mässor och skolbesök. Arcada marknadsförning kräver skilld utbildning som erbjuds alla tutorer oberoende ansvarsområde. Vem som helst kan söka till tutor, det krävs ingen förhandskunskap! Vi förutsätter att alla ASK tutorer även är medlem i kåren (om du inte är det just nu kan du bli det) Som tutor kan du även anmäla dig till en kurs och få 5 studiepoäng. Alla som ansökt till tutor blir under februari kallad till en kort intervju. 

Som tutor blir du även indelad till ett ansvarsområde, det finns fyra olika ansvarsområden.

Gulis sitz planering
Ansvarar för att planera och ordna Gulis sitzarna på hösten. Alla tutorer oberoende ansvarsområde får hjälpa till under evenemangen.

Gulis intagnings planering
Ansvarar för att planera och ordna Gulis intagningen på hösten. Alla tutorer oberoende ansvarsområde skall hjälpa till under evenemanget.

ASK marknadsföring
Ansvarar för att marknadsföra ASK, hjälper till med sponsansökan, har ansvar för biljettförsäljningen till evenemang samt hjälper till på olika evenemang. Ifall du är en person som tycker om att göra mycket praktiskt är detta något för dig! I år kommer ASK marknadsföring att delas in i områden beroende på dina kunskaper och intressen:

  • Sponssökning: Bra för dig som vill hjälpa med mycket till men tycker om självständigt arbete, skicka ut e-post till företag samt uppföljning på det
  • Evenemang: Planering och utförande av evenemang (inte Gulis evenemang).
  • Fotograf: Grundläggande intresse för fotografering, gärna med kunskap att editera bilderna i efterhand. Krävs att man kan använda en systemkamera, egen eller kårens.

Internationell tutor
Ansvarar för att upprätthålla kontakten med utbytesstuderande och ta emot dem när de kommer till Finland samt hjälper dem hitta tillrätta i vardagen.

 

Ansökan för tutorer 2022-2023 är öppen tills 23.1.2022

avatar

I fall du har frågor gällande tutorering vänligen kontakta ASKs service team på adressen service@asken.fi.