Vappen 2020

Har du svårt att komma på program till firandet? Ingen fara! Här har vi några tips som hjälper dig att komma igång med årets festligheter.

29–30.4. Munkar från Unicafe foodvan 

De bästa delikatesserna för en valborg på distans – veganska munkar och UniCafes mjöd – hittar du i UniCafes Foodvan och take away-försäljningen på Brunnsgården och Chemicum (Gumtäkt campus). Munkarna görs samma dag och förpackas i påsar om 4 st. (4,00 €/påse). Och festdrycken är förstås UniCafes eget Etäsima (”Distansmjöd”, 2,00 €/1,5 liters flaska).

Var hittar jag UniCafes Foodvan? Kolla tidtabellen här

30.4 kl. 17:45 Mösspåläggning Havis Amanda

I år kommer Havis Amanda-statyn att krönas virtuellt med studentmössan!
Den virtuella mösspåläggningen, som förverkligas i samarbete med Helsingfors stad och VR-studion Zoan, erbjuder möjligheten att uppleva det traditionella evenemanget på ett nytt och enastående sätt. Tittarna har också möjlighet att interagera, reagera och uppleva mycket efterlängtade gemenskaplighet virtuellt.
Så du kan gräva fram din vita hatt från skåpet och för första gången i historien ta del av mösspåläggningen utan trängsel samtidigt som du virtuellt skålar med tusentals andra vappen firare!

Klicka här för att delta i den virtuella mösspåläggningen på burst.fi!

Efter mösspåläggningen kan man stanna kvar och lyssna på Helsingfors stads vappen konsert med JVG!

30.4 kl 18:15 Videovappen med X3M

Stanna hemma på vappen och fira med X3M istället på Zoom! Märta & Simon leder festen och lovar virtuella tävlingar och fina framträdanden av Humorgruppen KAJ och Linnea Henriksson. Skåla in våren tillsammans med Yle X3M!

Anmäl dig i deras formulär så får du inbjudan direkt i din e-post!

30.4 kl. 19:00 JVG virtual konsert

Populära popbandet JVG lyfter stämmingen hos distansvappen firarna med en livekonsert i virtual reality med hjälp av element som är bekanta från spelvärlden. Konserten kommer att erbjudas av Helsingfors stad tillsammans med Zoan och Fullsteam Agency, som är specialiserat på virtuell teknik, och dess arena kommer att vara ett virtuellt Helsingfors, modellerat av Helsingfors centrum.

Klicka här för att delta i JVG vappenkonsert på burst.fi!

Ifall man hellre vill fira vappenafton på något annat sätt finns konserten att se i 48 timmar!

1.5. Akademiska Sångföreningen

Detta lär vara första gången sedan 1917 som Akademen inte sjunger in våren i Kajsaniemi. Även om verkligheten är betungande var beslutet självklart, den rådande pandemin lämnar inget utrymme för tolkning i den här frågan.

Men misströsta icke, en dubbelkvartett kommer att leda sången över etern, detta sänds både på radio och på YLE Arenan! Rundradions sändning pågår mellan nians och tians nyheter på förmiddagen 1.5, klassisk vårsång varvas med intervjuer.

Du hittar mera information om konserten på Akademens Facebook sida här!

Vinn ett ASK vappen märke!

Dela med dig dina bästa tips om hur du firar vappen på distans, och vinn ett snyggt vappen-halarmärke! Det enda du behöver göra är att lägga upp en bild från ditt distans vappenfirande i din Instagram story och tagga @askenfi! Bland alla deltagare lottar vi ut halarmärken! Sista dagen att delta är 1.5.2020.

Se inlägget på Instagram här!